Felvillanyozva

 2010.12.23. 01:22

Nem, nem a villanyszámlát, sem a karácsonyi világítást szeretném most kivesézni... :) Sokkal inkább olyan dolgokról (történetekről, érzésekről, emlékekről) írnék, amik felvillanyoznak minket.

Mindenkinek más és más ilyen dolga van, van akit egy finom vacsora ámít el, van aki egy koncerten kap mindent elsöprő érzéseket, van aki a természetben találja meg mindezt, akár egy jó könyv elolvasása is felpezsdítheti a véred, a kedvenc énekesednél pedig még a szőrszálaid is állnak, annyira jól énekel, és így tovább... Hosszú a lista...

Ha belegondoltok, bármi is ez a dolog, meg tudjátok mondani, hogy kb. meddig tart a hatása, és szerintem azt is tudjátok, hogy ahányszor eszetekbe jut, megint végigbizseregtek... Pl. egy nagyszerű utazás "hatása" (mint amilyenben szerencsére már sokszor volt részem) kitarthat akár több hónapig is, és az is biztos, hogy ha meséled másoknak, akkor újraélednek benned az élmények, az érzések, az ízek, így a halványból újra színes élménnyé válik. Van, hogy egy-egy ilyen dolog csak rövid, de annál intenzívebb ideig hat, de azért ált. mindig szívesen emlékszünk, akár egy mesterien tálalt ízletes ebédre, akár egy jó baráti beszélgetésre, vagy akár egy olyan "apró" dologra, mint egy érintés... :)

A jelenlegi felvillanyozó élményem pont egy ilyen érintés... Tényleg nem nagy dolog, hiszen semmi egyéb, mint egy apró gesztus, amellyel a kezemet keresték... Mégis... Beragyogta akkor a napom, és még most is melegség áraszt el, ha rágondolok. 

Nagyon remélem, hogy sok-sok ilyen "apró" felvillanyozó dolog van és lesz is az életünkben.

A bejegyzés trackback címe:

https://frenchlady.blog.hu/api/trackback/id/tr282533875

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása