Döntések

 2010.06.09. 17:37

Megannyi élethelyzetben kell meghoznunk "fontosabbnál fontosabb" döntéseket.

Nőként kezdhetjük rögtön a reggeli fél órás "Mit is vegyek fel?" tortúrával, hogy csak a könnyebbet említsem az aznapi "Melyiket ne vegyem meg?" létfontosságú kérdés előtt. 

Férfiaknál megemlíthetjük az egyszerűbb "Bort vagy sört?" kérdést, de rágódhatunk a sokkal fontosabb "Itthon pihenjek, vagy a haverokkal sörözzek?" kérdésen is, amire egy szakértő azt mondta, hogy úgyis az nyer, amit a pillanatnyi megérzés diktál. :D

Nézhetünk akár korosztálybeli különbséget is, ahol egy alsó tagozatos kislány azon gondolkozik, hogy vajon az "Én kicsi pónim-os vagy a Barbie-s matricáért nyaggassam anyut?", míg a szülők az "Utazzunk, vagy inkább vegyünk valami hasznosat?" kérdést rágják körül, az ő szüleik pedig kicsit visszakanyarodva az időben a "Megvegyem-e a kisunokámnak a Barbie-t, vagy elég hacsak tortát sütök neki?" döntésekkel vívódnak.

Azt hiszem minden korosztály kérdéskörébe beletartozik a "Vajon tetszem-e így a páromnak?", a "Hogy tartsam meg?/Hogy szerezzem vissza?" párkapcsolati téma, és természetesen a "Megtegyem, vagy ne?" fő kérdésfonál, ami ha tetszik, ha nem, mindenkinél előfordul, és itt most nem feltétlenül szakításra, megcsalásra gondolok, sokkal inkább a tényleg fontos váltást, törést, lépést jelentő döntésekre... 

Folyamatos döntéshelyzetben vagyunk, de ha elhisszük, akkor nincsen rossz döntés, hiszen mindegyik a célod felé visz, max. egy kis kerülőutat teszünk bele. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://frenchlady.blog.hu/api/trackback/id/tr342069427

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása