Változás... Mi is jut eszünkbe róla... Pl. az egyik volt cégemnél nagyjából havonta, ha nem gyakrabban voltak változások.

Az biztos, hogy továbbhajt, arra sarkall, hogy fejlődj az életedben. 

Változni kell, vagy legalábbis nem árt..., mondta a volt párom amíg együtt voltunk, de persze ez csak akkor ér valamit, ha te magad is akarod. Hisz, ha te nem akarsz változni, csak meg"hajolnál" a követelményeknek, az egy ideig ugyan hatásos, de hosszútávon nem fog használni.

Változás... Lehet jó, vagy rossz... Méginkább lehet negatívan és pozitívan nézni. Igen, tudom, hogy pl. egy felmondást, és egy szakítást elég nehéz pozitívnak tekinteni, de egy bizonyos idő távlatából talán megértjük, hogy miért is volt szükségünk rá, mit is tanulhattunk belőle.

Nagyon kevesen vannak azok, akik már a változás elejénél tudnak olyan felnőttek lenni, hogy pozitívnak értékeljék, az akár nagyon nehéz pillanatokat, történéseket is. Nem, ez nem azt jelenti, hogy mint a tejbetök fognak vigyorogni, és igen, lehet, hogy ők is összezuhannak, és biztos nehéz lesz tartani magukat, de már tapasztaltak annyit, vagy megéltek már sok élethelyzetet, hogy tudják, lássák a jót a "csapásban".

Én még nem tartok itt... Tudom, hogy a változás jó, és előre visz, de néha még nem tudom eléggé értékelni, ha valami nehéz döntés előtt, vagy komoly változás előtt állok. És talán elég erős sem vagyok hozzá... 

És, hogy mi köze ennek a pillangókhoz? :) Az angolok használnak egy olyan kifejezést, hogy "butterflies in your stomach". Tudjátok, arra az érzésre használják, amikor érzed a pocakodban, hogy valami lesz... Változni fog, vagy történni fog valami...

Amikor pillangók röpködnek a hasadban... :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://frenchlady.blog.hu/api/trackback/id/tr31598680

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nemego76 2009.12.15. 13:27:03

És olyan érzésed nincs sosem, hogy tudod, a változás szükségszerű, ha vmi "tragédia", vagy esemény történt, az azért történt, hogy előre léphess, mégis átkozod a helyzetet, hogy miért nem kicsivel korábban jött ez, és élhetnéd az életedet úgy, ahogy eddig? :)
Remélem érthetően írtam :)

'Or 2009.12.15. 16:39:28

@nemego76:
Szerintem nincs olyan ember, akinek ne lenne ilyen érzése... Hogy mennyivel jobb lett volna, ha...
De ezt csak azért gondoljuk így, mert megszoktuk a kényelmet... És bármilyen rosszul is hangzik... Szeretünk pocsolyában lenni.
De miután túljutottunk a nehezén csak észrevesszük azt is, hogy milyen jó, hogy történt. :)

nemego76 2009.12.15. 18:23:53

@'Or:
Nyilván! Csak olyan szép magasztos volt az írás :) De! Nekem volt az életemben nem egy olyan helyzet, amiről üvöltött, hogy VÁLTOZZ! És be kell valljam, maradtam a pocsolyában. Talán mostanában veszem észre, hogy miért vannak ezek a "jelek".

'Or 2009.12.15. 22:01:18

@nemego76:
Akkor csakígy tovább! Mármint tovább a jel észrevételekkel. :)
süti beállítások módosítása