Gyermeki emlékek

 2009.12.17. 01:04

Talán kicsit kapcsolódva az előző bejegyzéshez, szeretném megosztani veletek, az egyik nagyon kedves emlékemet. :)

Nagymamáméknál volt egy kis kert a lakásnál, és ha náluk voltunk ott kint tudtam sertepertélni, akár segíteni, ameddig ők gazoltak, ültettek. Nagyon szerettem egyébként, főleg lyukat csinálni a magoknak. Az nagyon tetszett. :)

Viszont nem szerettem a délutáni alvásokat (bár szerintem ezzel nem csak én voltam így, mert hát mutassatok egy gyereket, aki szereti... :)). De azért valahogy csak-csak sikerült ágyba dugniuk.

Egy nap, amikor felkeltem, mentem ki a kertbe a nagymamámhoz, és ő mutatta, hogy "nézd csak, mi termett a rózsabokron???" Én nem hittem a szememnek... :) Kis fürtös paradicsomok voltak rajta. (Azóta a koktél paradicsom, nekem rózsaparadicsom). Persze nem kellett sok idő, hogy rászokjak a rózsaparadicsomokra, és alvás után, vagy a nap bármely szakaszában nézzem a rózsákat, hogy mikor is termik újra a paradicsomot... (Valahogy mindig csak akkor volt termés, amikor ki lehetett cselezni az alvással, és ugye a nagyszüleimnek volt ideje arra, hogy felakasszák a paradicsomot).

Viszont a mai napig imádom a koktél paradicsomot, és a történet is kedves emlékként él bennem. :)

(azt csak csöndben jegyzem meg, hogy mindez azért történt, hogy felgyorsítsák és segítsék az anyagcserémet, hisz a paradicsom enyhíti a szorulást... ;))

A bejegyzés trackback címe:

https://frenchlady.blog.hu/api/trackback/id/tr991603593

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nemego76 2009.12.17. 10:16:05

Jó felnőttként is elengedni magunkat és gyermekdeden élni. Sokszor élek vele, hagyom "tombolni" a gyerek énemet. Sokkal tisztább és őszintébb érzéseid vannak olyankor, mint ha összekapod magad és a 30+ -os módon működsz.
süti beállítások módosítása